петък, 10 юли 2015 г.

10 съвета за сватба в синьо

Сватба в синьо

На 30 май 2015 се състоя приказната ни сватба в синьо - от шаферките, през родителите и младоженеца, до последната покривка и панделка - всичко беше в синьо.

Няма да разказвам за силните емоции по време на организиране на сватба, както и за почти непрестанния рев по време на събитието. Не, имам по-практична история, която да споделя.

1. Вземете си човек - отговорник за сватбата! Дори да правите всичко сами, да избирате, организирате, да купувате и подготвяте, имайте си човек на терен, ЗАЩОТО в деня на сватбата всички малки детайли се забравят, пропускат и оставят без контрол :) 

2. Проучете добре какво се очаква от всеки един важен гост като булка, младоженец, майки, бащи, братя, шафери и шаферки - ще питат, никой няма да знае и ще настане леко помайване, точно когато не трябва :) 

3. Ако сте лабилни, емоционални, плачливи - пийте хапчета за успокоение, НО с мярка, с предварително проведен разговор със специалист, защото вероятността да усетите сватбата си като робот е много голяма :) 

4. Избор на място, декорация, меню, водещи, музикални изпълнения, детайли - важен е, но не толкова, колкото избор на човека, за когото се жените. Съвет: впрягайте се с мярка, не прекалявайте с приготовленията и крайните емоции, били те щастливи или отчаяни.

5. Сватбата е парти, но не и за младоженците. Да се знае, да не се бърка много много този момент :)

6. Кумове е добре да могат да пият и да се веселят до сутринта. А ако случите на кума като нашата, е тогава спокойно сватбата ви може да се окаже парти и за вас самите :) 

7. НЕ ШИЙТЕ покривките, панделките и салфетките си за сватбата, освен ако не искате да имате приказна визия, каквато винаги сте си я представяли и нямате предварително уреден купувач за 16 сини кръгли покривки, 3 правоъгълни, 175 броя сини панделки и 175 броя салфетки!  

 Сини панделки
Сини панделки

Синя покривка

Сини салфетки

8. Ако решите да поканите шафери и шаферки, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги помолете да са напълно еднакви - няма удоволствие и радост от сватбения ден, което може да се сравни с красиви хора, облечени еднакво, очаквайки ви с усмивка и посрещайки първите ви мигове като женени!

Сини шаферски рокли

9. Доверете се на хора, които познавате, препоръчани са и знаете, че можете да оставите всичко в последния момент на тях. За нашата сватба ние се доверихме на:

Моника Кушева, която изработи всички хартиени материали за тържеството (покани, надписи, картички, менюта) 

Георги Желязков, любим наш художник и аниматор, който ни нарисува за поканите и менютата

Петър Петров изработи обемен надпис Христови 

Всички платове купихме от Какаду в София

Специално избрано шивашко ателие в Смолян уши всички покривки, панделки и салфетки

Модно ателие Зигритти изработи шаферските рокли 

Булчинската рокля е купена с много любов, удоволствие и пълно доверие от бутик Be Queen в София

Рокля от Be Queen

Младоженецът се довери на световен бранд за костюма си

Фризьор на младоженците беше Илия

Гримът беше дело на Дарина Господинова

Сватбената агенция, която се погрижи за декорацията в Стара Загора, е Стелина и най-вече Калина : )

Градината и балната зала, в която се проведе сватбата на #Hristovi бяха единодушно и почти моментално избрани от пръв поглед: Calista Spa Hotel **** в Старозагорски минерални бани

Музикалните ни гости бяха Теодор Койчинов, гайдарска група от Смолян и хип хоп изпълнителите YoungBBYoung 

Тортата достави известната в Стара Загора сладкарница Диана

Торта и мъфини в синьо

Музикалното оформление доверихме на Даниел, а водеща беше Ваня Лозанова - и двамата популярни в Стара Загора с изисканото си водене и парти :) 

Видеото очакваме да бъде дело на специализираното студио за сватбена видео продукция Viktor Popov

За фотографи избрахме Боян и Стефан от Profile Studio 

10. Радвайте се на сватбата си, защото може да нямате втора :)

БЛАГОДАРЯ на всички, които превърнаха сватбата ни в истински празник на красотата и любовта!И за да не съм тотално романтично - лигава, моля да споделите, че продаваме покривките, панделките и салфетките от синята ни сватба. Цените са по-договаряне, но за ориентир можете да ги видите тук:


ЦЕНИ




Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ти какво мислиш?