вторник, 27 септември 2011 г.

Заслужава ли си да излезеш с него на първа среща?



За втора вече имам таблица:)

Пак си на бар и пак те свалят. Единият е красив и глупав, другият е забавен, но беден, третият интересен, но възпълничък. И ти пак трябва да решаваш на кого да дадеш шанс поне за една среща, поне за едно кафе.

За целта вече не е нужно да правиш списъци, да се допитваш до познати или да гледаш хороскопа. Отговорът е в броя точки, които всеки един от кандидатите ще събере, а системата е лесна и практична и се основава на идеята, че всеки прави компромиси, но ти трябва да избереш само един… компромис де:)

В таблицата по хоризонталата са изброени основните характеристики, по които си избираме мъж, а именно външен вид, отношението му към нас, образованието или работата му, семейния му произход и финансовото му благосъстояние. Идеята е да обмислиш кое качество, характеристика или особеност на избрания за среща мъж не е от особено значение за теб и да го пренебрегнеш. С един компромис, вече можеш да отидеш на първа среща.

След нея обаче идва ред на втора.

Тук вече можеш да ползваш таблицата с детайлите в колоните, по която да оцениш заслужава ли си да му дадеш втори шанс. И нека не забравяме, че тези сметки идват на помощ само в случай, че има колебание или се двоумиш. Ако още на първата среща си разбрала що за боклук те сваля, няма нужда да хабиш време и сметки.
Идеята е в първите две колони да дадеш оценка на всяка една от характеристиките с 1 точка или 0, в случай, че няма това качество или не ти допада. Максималният брой точки за всяка колона е 10. В графа Образование и кариера трябва да избереш едно от посочените и спрямо твоето усмотрение да оцениш с точки между 0 и 10 (например : ако избраникът е сервитьор и за теб тази професия не е особено престижна, би могла да дадеш 5 точки и по-малко; или напротив – 8 или 10, ако професията си я бива). Същото се отнася и до графа Семейство и произход ( например : мъжът е разведен и за теб това не е проблем и дори го предпочиташ, даваш му 10 точки; в случай, че е с чужд произход от държава, която ти по необясними или обясними причини не харесваш, даваш 0 или под 5 точки). Графа Финансово положение изисква избор на 5 от компонентите, които да бъдат оценени с точки от 0 до 2 ( пример: избираш Платил е на първата среща, Оставя бакшиш, Живее в собствено жилище, Кара скъпа кола, Ползва скъпи аксесоари и всеки от тях получава по 2 точки или по-малко в случай, че те дразни факта, че ползва телефон за 1000 лева, а ходи със скъсани кецове).
Пропуснах да отбележа, че ако за първата среща си направила компромис с една от колоните, то за втора среща е добре да не я изчисляваш
И ето резултатите: при сбор на точките над 34 (от 40 за 4 графи) и 43 ( от 50 за 5 графи), вероятно има смисъл да излезеш с него пак, в противен случай – започни изчисленията за следващия:)


Важно е да знаеш: Тази таблица беше специално съчинена за моята приятелка Марияна, на която постоянно й се налага да оценява кандидатури за кафе. Все още не съм сигурна, дали на нея й помогна, но очаквам да чуя отзиви от теб:)

7 коментара:

  1. :) Имаш по-сложно предложение:)?

    ОтговорИзтриване
  2. по-просто, но когато му дойде времето :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ще се радвам да го споделиш точно тук:) с дълъг пост:)

    ОтговорИзтриване
  4. Сашо, дай ти по-умерена версия:)

    ОтговорИзтриване
  5. Хихихи, много готина таблица. Определено ще я пробвам и ще я разпространя из мойте приятелки (те са 3). Ще си спретнем един тест на таблицата да видим дали работи. Много се запалих. Много често ми се е случвало да си мисля, че някой е готин, а да се окаже комплексар в последствие.

    ОтговорИзтриване

А ти какво мислиш?