понеделник, 14 ноември 2011 г.

Как се казва ТОЙ?


Последният път заявих, че мъжете са „дървета”. Оказа се, че съм частично права. Все пак Ясен, Явор, Гинко, Калин, Кипарис са все дървета. За останалите не гарантирам


И ето как един коментар под „Всички мъже са полудели” ме вдъхнови да се обърна към имената на мъжете, за да разбера що за хора са. Все пак, вярвам, че името на човек предопределя съдбата му. Моето е Радост

Постарах се да подбера най-често срещаните имена като:


А Ангел – всички знаем значението на думата „ангел”, „вестител”, но колко от вас познават онзи Ангел, който им извести добрите новини? Или Ангел, за когото изпяхте с пълно гърло „Ти си моят ангел, ти си моят бог”?
Андрей – „мъжественият, храбър” Андрей винаги радва окото, повечето случаи е с добре оформено тяло и с красива усмивка. Все си мисля, обаче, че дълбоко в себе си крие тайна, която няма да ти хареса. Така ли е?
Атанас – в гръцкия език Атанас означава „безсмъртен”, съгласна съм, безсмъртен в усилията си да те дразни… или да ти доставя радост?

Б Богдан – даденият ни от Бог Богдан е чудесен, разбран, интелигентен, как обаче все е зает, все няма време за обикновените неща в живота? И защо Бог ни го изпрати като няма да ни върши никаква работа?
Боян – според старобългарския език означава „богат”, а тюркският корен ни отвежда към – „омаен, вълшебен”. Така е. Богат е, красив е даже. Но и той си има проблем – все се стреми към невъзможните жени, а тези, които го обожават… ами просто не го заслужават, както самият той би се изразил

В Васил – „Царският” Васил винаги се държи като такъв. Няма делник, няма празник. Царят си е цар! А придворните дами все са незадоволени
Владимир – Владко е славен, светът владее. На 15 юли може да го изненадате с подарък, но внимателно подбран, защото Влади все е неразбран.

Г Георги – Победоносецът ни Жоро е готин. На моменти сладникъв, но като цяло мъжкар. Обича жените почти колкото пържолите. Сексът обаче предпочита пред яденето. „Бате Гошо, ти си мъж!” се пееше в една песен…Който го е тествал, да сподели

Д Димитър – е „плодороден”, благодатен е, направо умен. Ти го харесваш, защото те забавлява, той те харесва, защото … все се чудиш какво ти хареса така бързо, и както ти от-хареса още по-бързо.

Е Емил – латинското значение на Емо е „съперник, огнен”, гръцкото, обаче, е по-привлекателно: „ласкав”. Той ухажва, той обича. После пали и бяга. Познавате ли този Емил?

Ж Живко – Живко носи живота в себе си. Понякога иска да го предаде и на теб, по-точно в теб. Ти се дърпаш, той си тръгва. После пак те иска. И така, докато не вдъхне живота в теб, или ти – смъртта в него
З Здравко – Здравичък е винаги, когато е нямал контакти с девойки-французойки носителки на болести със странни имена. Да, Здравко е здравеняк.

И Иван – Иван се превежда като Йоан или „Бог е милостив”, а Иван какъв е всеки може да каже. Кой е нямал един Иван в живота си?
Илия – Слънце, сила, божественост в едно мъжко име. Илия е силен, понякога е слънчев дори, смята се и за божествен на моменти. Ах, този Илия

Й Йордан – Данчо е пич, свежар, все ще измисли някоя смешка, за да те впечатли.

И до там

К Константин – „Твърд, постоянен, устойчив, спокоен”…, а не, Коцето е купонджия, твърд е, но на красиви жени не отказва, постоянен е само в пиенето и рядко е устойчив на дълготраен секс.
Красимир – е роден да „краси” света! Той радва окото, гали слуха, покорява сърцето. И когато дойде време да заспи… хърка

Л Любомир – любовта е неговата пътеводна светлина, само дето все се чуди по кой път да поеме. Нерешителността му е за сметка на обичта.

М Марин- морският ни лъв е страшен. Пие по малко, прави секс дълго и накрая дори сметката ще ти плати. Най-хубавото при него е, че все когато ти трябва, го няма, ето защо остава усещане у теб за нещо специално
Мартин – според латинския език Мартин е „храбър”, а според българския опит Мартин е „приятен на външен вид, с изисквани маниери, често кара голяма кола и винаги е искрен, ако не му задаваш неудобни въпроси”. Марти, имаш ли нужда от поредната забавна интерпретация на истината, която да лансираш пред девойките?
Миро – Миро е „велик и славен”, Миро даже е известен. Да му мисли поредната „Галка-малка”, която ще трябва да се справя с чара и страстите му.

Н Николай – „Победителят на народите”, „чудотворецът” наш. Все желан, все отхвърлящ. Обещава радости, доставя чудеса. И все търси, и все не намира, затова и често се напива.

О Олег – Името му се свързва с нещо „свещено и светло”, но с какво точно, все още се чудя. Дали не е с русата му коса?

П Петър – Пешо е от „камък”, той направо е „скала”, особено, ако се наложи да го заведеш на опера или концерт, ако го накараш да гледа турски сериал, или да се държите за ръка в парка. Пешо е железен!

Р Радо – Радо ни радва, защото ни познава. Знае, че обичаме скъпи дрехи, лъскави барове, бързи коли и никакво внимание на чуждите жени. Радо ни радва, само в сънищата ни, обаче

С Стефан – „Венец” от лъжи Стефан ти сви! Не, просто ти даде неговата версия на реалните събития. А ти си го обичай, защото макар и лъжлив, той е готов да прекара и с теб живота си.

Т Тодор – в Гърция Тодор е „божи дар”, а в България – мъж мечта. Пазарува, готви, сервира, рядко се нервира, но пък и рядко те вълнува.

Ф Филип – Фильо „обича конете”, обича и жребците, но най-вече си пада по кучките. Гони ги, моли им се, стихове им пише, песни им пее и накрая сам си „язди”.

Х Христо – „Благ, добър, честен, помазан, миросан” или поне гърците така разправят. Аз познавам Христо. Той е благ, когато се напие, добър с лошите жени и честен, когато мълчи. А ти срещала ли си, Ицето?

Ч Чавдар – в турския Чавдар е „рус”, и в моите представи също. Рус и скучен. Поне се усмихва чаровно


Щ Щерьо – „твърд и здрав”, ей това са му най-силните качества.

Ю Юли – е „къдрав и хубав”. Понякога е просто къдрав.

Я Явор – вече се разбрахме. Явор е дърво. Твърдо, издръжливо и секси, но най-вече дърво
Ясен – виж по-горе.


Момичета, това са нашите мъже. Красиви и умни, понякога стават, друг път лягат, но в крайна сметка, все се стараят да ни зарадват. И даже им се получава… понякога.


Забележка: Ако някоя девойка не е попаднала на името на своя любим, спокойно може да компилира значения от всички посочени